3 skäl till varför ni inte ska skriva manus själva

My Lundström
av My Lundström
on februari 7, 2017

038_Manusarbete.gifIbland händer det att våra kunder vill skriva egna manus. Ofta vill de berätta så många bra saker om sina produkter och tjänster att de är rädda för att allt inte kommer med. Men det finns ett par viktiga poänger med att låta ett produktionsbolag eller extern copywriter skriva manus när du gör en animerad företagsfilm vilka vi presenterar i den här artikeln.

1. VISUELLT LADDADE ORD

Efter att ha skrivit manus till över 250 filmer har vi lärt oss storytelning och vad som ger bäst effekt. Det är viktigt att manuset är skrivet på ett visuellt laddat sätt, dvs. att orden fungerar bra även som bilder i animationerna.

2. ALLT ÄR INTE LIKA VIKTIGT
Ni vill berätta allt, men allt är inte viktigt.  Att själv ta fram kärnan i hur ni löser problem för era kunder kan vara en svårare uppgift än det först verkar. Vi har träffat flera kunder som inte själva kan definiera vad de gör eftersom de ofta löser så många kundproblem på så olika sätt. Att ta fram kärnan i verksamheten är lättare när du betraktar företaget utifrån.

3. DET TAR LÄNGRE TID ATT SKRIVA SJÄLV
Ni sparar tid. En copywriter på ett produktionsbolag har erfarenhet av bearbeta en stor mängd information och göra den enkel att förstå.

BEHÖVER NI HJÄLP?
Kontakta mig gärna för mer information om manusarbete eller gå in på vår hemsida för att ladda ner behovsanalysen som är första steget i att skapa ett effektfullt manus. Lycka till! 
[email protected]

 

Lämna en kommentar

My Lundström
Skriven av My Lundström
My är Digital strateg på Adme och ansvarar för att våra kunder kan använda sina animerade informationsfilmer för att skapa den effekt eller förändring de är ute efter.
Sociala medier

Relaterade artiklar

Så används admefilm inom health care och life science
Så används admefilm inom health care och life science
My Lundström
By My Lundström
on februari 7, 2017

Alla branscher har sina kommunikativa utmaningar och animerad film är ett effektivt verktyg för att lösa dessa. Idag vill vi...