Hetaste videotrenderna 2017

My Lundström
av My Lundström
on januari 17, 2017

019_VideoTrends.gif
Januari är listornas tid. Vilka 3, 7 eller kanske 21 punkter kommer göra att ni ökar er försäljning och blir ännu mer framgångsrika under 2017? Som produktionsbolag  strävar vi efter att dela med oss av vår kunskap till alla och precis som många andra skapa såkallat "thought leadership". Då kan man nästan förvänta sig en post om de hetaste videotrenderna 2017. Men när det kommer till kritan, är det verkligen intressant?

REGEL NUMMER 1 - VAR AUTENTISK 
Vi har gjort vår bakgrundsundersökning och kommit fram till att den viktigaste trenden inom kommunikation 2017 kanske trots allt ändå är att vara autentisk. Och helt ärligt, vi skulle kunna skriva ett inlägg om videoplattformar med ökad mätbarhet, video i e-postmarknadsföring och animerade giffar i sociala medier, men det är trots allt bara trender. Fler kommer att klicka på artikeln när den delas på LinkedIn och Adme kommer garanterat högre upp bland videoproduktionsbolagen i sökresultaten på Google. Affärsutvecklaren och bloggaren Anders Lindh publicerade för ett par veckor sedan ett mycket intressant inlägg på temat att sökordsoptimera sina tankar där han lyfter just problematiken med att kommunicera endast det som folk söker efter för att bli läst.
 
Men kommunikation handlar om något större. Vi är övertygade om att nyckeln till att lyckas med sin kommunikation är att vara genuin - att arbeta med såkallad purpose driven content. Vilken förändring vill ni skapa i världen? Varför kliver ni upp på morgonen och arbetar passionerat med det ni gör? Ert syfte tillsammans med riktigt bra historieberättande, det är den trenden ni borde haka på, under 2017 och i all framtida kommunikation om ni vill bli framgångsrika.  Animerad video är bara ett verktyg. Vi vet redan att videorevolutionen är här för att stanna, det märks inte minst på att även mer traditionella branscher inom industri och tillverkning vänder sig till oss och vill beställa video. Anledningen är, helt enkelt, för att all forskning visar att vi kommer ihåg och tar till oss budskap bättre om vi upplever dem visuellt i såväl bilder som ljud och musik. I boken Talk like Ted, med retoriktips från världens främsta talare nämner författaren Carmine Gallo dessutom just historieberättandet som en av de viktigaste ingredienserna för att nå igenom till sin publik.
 
Det är klart att det är viktigt att ha kunden i åtanke även när ni producerar video, och ja, kanalvalen där de befinner sig är relevanta (men föränderliga). Inget av detta får dock styra innehållet helt.  Idag har i stort sett alla någon typ av röligt i sin marknadsföring och för att synas måste ni också ha det. Men vad händer när alla har en video i sitt nyhetsbrev och små giffar här och där? Ja då ökar helt enkelt konkurrensen om tittarna kraftigt. Det är därför vi envisas med att fokusera på budskapet och kvalitén. 
 
Så sammanfattningsvis, låt 2017 bli året då ni lägger extra tid och resurser på att fundera på varför ni gör det ni gör, berätta riktigt säpnnande, genuina historier, gör det i videoformat och med animerade giffar i alla kanaler där publiken som tar del av er historia vill bli berörd.
 
VILL DU VETA MER?

Alla företag har sina utmaningar! Vill ni veta mer om hur Adme kan hjälpa just er att utveckla er kommunikation? Tveka inte att kontakta oss för ett möte.  Maila [email protected] om ni är intresserade!

Lämna en kommentar

My Lundström
Skriven av My Lundström
My är Digital strateg på Adme och ansvarar för att våra kunder kan använda sina animerade informationsfilmer för att skapa den effekt eller förändring de är ute efter.
Sociala medier

Relaterade artiklar

Så används admefilm inom health care och life science
Så används admefilm inom health care och life science
My Lundström
By My Lundström
on januari 17, 2017

Alla branscher har sina kommunikativa utmaningar och animerad film är ett effektivt verktyg för att lösa dessa. Idag vill vi...

3 skäl till varför ni inte ska skriva manus själva
3 skäl till varför ni inte ska skriva manus själva
My Lundström
By My Lundström
on januari 17, 2017

Ibland händer det att våra kunder vill skriva egna manus. Ofta vill de berätta så många bra saker om sina produkter och...