Så lyckas ni med era videoannonser på Facebook

Malin Ekblom
av Malin Ekblom
on februari 15, 2017

Videoannonsering_facebook.gifFacebooks användare spenderar över 100 miljoner timmar på videotittande – varje dag! Det är alltså inte längre något val att jobba med rörligt, det är ett måste för att vara med och konkurrera om att synas i målgruppens flöde.

VIDEOVISNINGAR PÅ FACEBOOK TILLVÄXT PÅ ÖVER 50%
Ni som jobbar med sociala medier på daglig basis vet att annonsering på Facebook kan vara ett mycket effektivt sätt (och ibland även nödvändigt) för att nå ut och gradvis kunna bygga upp en bas av engagerade följare. För att ytterligare ta till vara på Facebooks, många gånger, effektiva annonsverktyg är det en god idé att testa att jobba med videoannonser.

Facebooks videoannonser ger er större möjligheter att visa en personligare sida av ert företag, demonstrera en ny produkt eller bara ge en närmare inblick i vilka ni är. Visningar av filmklipp på Facebook har haft en tillväxt på över 50 %, en god anledning till att testa just videoannonsering.

Med hjälp av videoannonser kan ni:

Optimera målgruppen. I Facebooks annonsverktyg kan ni ställa in målgruppen och visa filmklippet för de som är viktiga för just er. Ni kan välja att nå människor baserat på deras intressen, beteenden, ålder, kön och plats.

Öka räckvidd och resultat. Tack vare Facebooks algoritmer, som prioriterar rörligt innehåll som är direktuppladdat på deras plattform, kan ni öka räckvidden och därmed öka resultatet för era annonser (dvs. en video som länkas från tex. youtube rankas därmed lägre).

Mäta exakta resultat. Facebooks analysverktyg ger er möjligheterna att mäta exakta resultat av era annonsinsatser – förutsatt att ni har specificerat tydliga mål vid start.

Just det! Glöm inte att er video ska tilltala publiken. Tänk snävt, skräddarsy innehållet så att det passar just er målgrupp – ni vill fånga deras intresse snabbt. Undersökningar från Facebook visar att 47 % av värdet i en videokampanj levereras under de tre första sekunderna.

Om ni behöver hjälp med era videoannonser på Facebook tveka inte att ta kontakt direkt med Malin på Vass Kommunikation eller någon av oss på Adme. Malin når ni på: [email protected] 


vk_logo_hi-res.png

 

 

 

Lämna en kommentar

Malin Ekblom
Skriven av Malin Ekblom
Med en bakgrund inom PR och marknadsföring har Malin samlat på sig erfarenhet och förståelse för hur man jobbar strategiskt med varumärken på lång sikt. Idag är hon Digital kommunikationskonsult hos vår sammarbetspartner Vass Kommunikation.
Sociala medier

Relaterade artiklar

2017 – året då vi måste bli mer rörliga än någonsin
2017 – året då vi måste bli mer rörliga än någonsin
Malin Ekblom
By Malin Ekblom
on februari 15, 2017

Rörligt, rörligt, rörligt. Alla tycks prata om rörligt innehåll och hur 2017 kommer vara året då rörligt innehåll fullkomligt...

Så används admefilm inom health care och life science
Så används admefilm inom health care och life science
Malin Ekblom
By Malin Ekblom
on februari 15, 2017

Alla branscher har sina kommunikativa utmaningar och animerad film är ett effektivt verktyg för att lösa dessa. Idag vill vi...