Spara tid och pengar med digitala utbildningar

Skrivet av Linnéa Grankvist den 19 februari 2020

Marknaden för e-learning värderades 2018 till 190 miljarder dollar och den växer snabbt: fram till år 2025 räknar man med att den kommer att fortsätta växa med runt 7% per år. Tillväxten drivs till stor del av all ny teknik som gjort entré på marknaden och både underlättat och tillgängliggjort nya typer av e-utbildningar.

Några av de viktigaste nyheterna i e-learningbranschen är till exempel AR- och VR-enheter, AI-baserade plattformar för videoproduktion, big data, maskininlärning och bärbara enheter. Den här typen av teknik gör det möjligt för både företag och myndigheter att erbjuda e-utbildningar på innovativa sätt och med interaktivt innehåll. Traditionell sett har e-utbildningar krävt enormt mycket resurser och därför varit dyra att driva, men med dagens molnbaserade utbildningar har det blivit lättare att sprida innehåll. Idag behöver användare inte längre installera särskild programvara för att ta del av utbildningarna utan kan enkelt göra det via internet eller appar. Duolingo är en av de mest kända molnbaserade plattformarna för utbildning, där användare helt gratis kan lära sig språk online. Så kallad gamification, som innebär att man adderar ett spelelement till lärandet, har gjort att den här typen av plattformar har blivit omåttligt populära, särskilt bland yngre.

Paketera i ett LMS

LMS-teknik (Learning Management System) blir också alltmer populärt, särskilt bland företag och myndigheter. Ett LMS fungerar som en plattform för e-utbildningar och stöder alla typer av innehåll, exempelvis video, bild och ren text. Med LMS kan man drastiskt minska kostnaderna för utbildning av personal eller studenter. Istället för att anordna fysiska kurstillfällen vid specifika datum och tider kan man spara både tid och pengar genom att erbjuda kurser online som deltagarna kan ta del av varifrån de vill och när det passar dem. Fördelarna är många; utbildningarna blir mer effektiva, engagerande och lättåtkomliga.

Fördelen med e-learning

Efterfrågan på effektiva och interaktiva utbildningar ökar i takt med att förväntningarna från anställda förändras, så har ni funderat på att investera i digital utbildning är det dags nu! Moderna och onlinebaserade internutbildningar ger företag möjlighet att utbilda nyanställda, arbeta med onboarding eller erbjuda vidareutbildning genom digitala plattformar. Med digitala utbildningar kan ni dessutom säkerställa att all personal får samma information och era anställda kan gå tillbaka och göra om hela eller delar av kurserna när som helst.

Behöver ni hjälp med att komma igång? Vi paketerar interaktivt och animerat innehåll till färdiga e-utbildningar åt myndigheter och företag. Hör av dig så visar vi exempel på vad vi kan göra!

Skapa magi med Adme

Kom igång med ert nästa filmprojekt redan idag!
Copyright © 2019 Adme AB