Fyra videotrender som håller i sig 2020

Skrivet av Linnéa Grankvist den 22 oktober 2019

Kanske känns det som att det var igår du satt med kräftskivehatten på sned, men snart är det jul igen och här på Adme har vi redan siktet inställt på det nya decenniet. Här bjuder vi på fyra spaningar om vilka videotrender som håller i sig resten av året och in i 2020.

Stories i sociala medier

Nästan hälften av Instagrams totalt 1 miljard (!) användare säger sig titta på Instagram Stories varje dag. Idag finns Stories på nästan alla större sociala medier, och formatet har blivit så populärt att priserna för köpta reklamplatser har skjutit i höjden. Men det betyder inte att ni behöver betala för att komma igång med Stories på er företagssida!

Stories är ett kostnadseffektivt sätt att öka företagets varumärkeskännedom och era följares engagemang. Kör en frågerunda för era följare eller håll ett mitt-i-veckan-quiz – eftersom filmerna försvinner efter 24 timmar kan ni med en bra Stories-strategi dra nytta av följarnas FOMO (fear of missing out). Men tänk också på att det alltid går att spara era videor under höjdpunkter i er profil, om ni skulle vilja.

Bonus!

Krydda dina stories med egna giffar! Via Giphy.com kan du skapa egna giffar och låta kollegor, chefen eller dig själv pryda er senaste Insta Story. Eller varför inte låta er logga bli en gif? Möjligheterna är oändliga! Kolla till exempel in Icas nya virtuella bebisinfluencer Elis som har ett helt bibliotek egna giffar.

Vertikalt videoformat

Som en naturlig följd av att Stories blivit ett populärt inslag i nästan alla sociala medier har också det stående filmformatet blivit vanligare. Faktum är att 82,5% av mobilanvändare säger sig titta på video i stående läge, så under 2020 kan vi förvänta oss att fler och fler företag hakar på trenden med film i 9:16-format. Än så länge är det fortfarande många som håller sig till de mer traditionella videoformaten, så är ni snabba på bollen är det här ni har chansen att sticka ut under nästa år.

Personligt och live

Att lägga upp mer personliga videor är en av de snabbast växande trenderna bland företagskonton i sociala medier. Med behind-the-scenes-innehåll kan ni visa fram människorna bakom ert varumärke, hur produktionen av de varor ni säljer går till, eller live-streama intervjuer eller föreläsningar. Kom ihåg att människor har lättare för att lita på andra människor än på varumärken. För att bygga mer förtroende för ert företag kan det därför vara en riktigt bra idé att visa upp lite av er vardag i sociala medier.

Skalbar videoproduktion

Behovet av verktyg för skalbar inhouse-produktion av film fortsätter att växa i takt med att kunder efterfrågar mer video från företag i sociala medier. Genom att enkelt kunna bygga ihop en film på egen hand kan företag snabbt få ut aktuellt innehåll i ett format som kunderna faktiskt vill ha. Med ett verktyg för storskalig produktion av skräddarsydda filmer kan ni som företag alltså på ett effektivt sätt stärka det egna varumärket genom att bygga enhetliga videor för olika plattformar, i en stil som passar er egen grafiska profil, och ligga ett steg före konkurrenterna i er videomarknadsföring.

Vill du veta mer om hur du kan skala upp ditt företags videoproduktion? Hör av dig till oss på Adme, så hjälper vi dig!

 

Skapa magi med Adme

Kom igång med ert nästa filmprojekt redan idag!
Copyright © 2019 Adme AB